Съвети при къртене и събаряне на сгради

7 април 2023

Изключително важно е когато дойде момента за ремонти да се доверявате само на качествени услуги в областта на къртенето и събарянето на сгради и къщи като разбира се е добре да бъде на изгодни цени. В процеса на този вид дейности трябва да се спазват всички правила за безопасност, което ще гарантира успешния краен резултат. Именно затова в следващите редове ще ви дадем полезни съвети за избора на цялостно качествено обслужване - от къртене и събаряне до почистване и извозване на строителни отпадъци.

Особености при къртене и събаряне на къщи и сгради

Много е важно преди да се заемете с къртене и събаряне на сгради да помислите за детайлите, за да сте сигурни, че крайния резултат ще е това, което искате и да изберете сигурна фирма за къртене, където работят опитни професионалисти. Ето и етапите, за които трябва да помислите преди да започнете.

Проучване на конструкцията - Преди да се пристъпи към съществената част - къртене или събаряне на къщи и сгради, задължително трябва да се проучи обекта и неговите особености. Трябва да се разбере какъв вид е цялостната конструкция, какви са използваните материали за нея, колко е обема на стоманобетона в нея, дали има греди и колони и какви са, има ли противоземетръсни шайби и много други. 

Изключване на инсталациите - За да се избегнат инциденти, които могат да бъдат дори и фатални, задължително трябва да се проучи какви инсталации има на мястото за къртене и събаряне на сгради и да се установи точно къде са разположени те. След това трябва всички да бъдат изключени, стабилно изолирани от общия процес, както и нито една от тях да не функционира в момента на къртене или събаряне на сградите. Когато е сигурно, че няма работещи инсталации, може да се пристъпи към съществената част – къртене и събаряне на сгради с гаранция за безопасност на работниците на обекта.

Къртене на бетонни панели и стоманобетон

Къртенето на бетонни панели и стоманобетон е много специфична работа, изискваща много умения и употребата на специализирана техника и технология. Има различни техники за къртене на бетон - плочи, стени, панели и дори носещи елементи от конструкцията. Нужен ви е висококвалифициран екип, който да е подготвен с различни варианти за работа, за да може бързо, точно и безопасно да се извърши къртенето или събарянето. След което е нужно строителните отпадъци да бъдат събрани и извозени накрая с помощта на контейнери за отпадъци до съответните депа, определени за целта.

събаряне на сгради

Къртене на стени от тухли

Хубаво е да сте проучили предварително каква е цялостната конструкция на елемента или сградата, които ще бъдат къртени или събаряни. Много често в голяма част от старите сгради има гредоред, което изисква първо да се отстранят повредените и изгнили дървени греди и колони заедно с тухлите. Тази процедура изисква специфични умения и техника, за да има нужната безопасност. Значително по-лесно е къртенето на стени от газобетон, тъй като те са много леки и с пореста структура и могат да бъдат срязани без проблем при нужда от фирма кърти чисти извозва.

къртене

Изборът на сигурна фирма кърти чисти извозва е много важен за крайния резултат. Не искате да наемете първата фирма, която се появи, без да сте проверили отзивите за нея. Трябва да сте изключително внимателни, когато къртите и събаряте сгради. Има много неща, които могат да се объркат, но вие вече знаете на какво да обърнете внимание. Трябва да изберете професионална фирма за къртене, за да избегнете всички тези проблеми.

Още няколко разтърстващи публикации