Мистертиозният живот на бункерите в София

22 юли 2021

Тайният живот в бункерите

Със сигурност поне веднъж сте се питали дали има такъв живот долу както по филмите. Не може да се каже със сигурност, но нещата намерени от хора, които са влизали долу от любопитство и слуховете, които се носят със сигурност не са цветущи. Някои от тях са за хора най-често зависими от сериозни наркотици, които искат да избягат от погледите на минувачите и предпочитат бункери. Другите са за секти, които се подвизават долу и извършват ритуали и подмамват хората да се присъединят към тях.

Убийства и изчезнали хора

Преди няколко години две момичета изчезват от бункерите на София, но за щастие мисията по откриването им е успешна. Това обаче събужда много интерес у хората и доста от тях решават да видят какво се случва там. Следите от кръв на места, ножове, бухалки и подобен тип оръжия ни карат да си мислим, че долу се случват доста по-сериозни неща. Има слухове за отвлечени и измъчвани хора, убийства и много самоубийства. Реално никога няма да разберем дали това е вярно, но силно се надяваме да не е.

Убежище за бежанци

Бежанско укритие още от далечната хиляда 1878-ма година. Първият приток от бежанци пристига след изтеглянето на руски войски от българските южни земи. Тогава бежанците са около 15 000. Като цяло България е разположена на перфектно място и бежанците както преди, така и сега са лесно допускани и доста спокойни тук. Освен определени бежански лагери обаче има теория, че бежанци успяват да преминат границата и успешно да се скрият в бункерите, където и пребивават. Естествено не са на централни места заради хората, които редовно влизат в бункерите.

Скрити лаборатории

 Една от най-страховитите конспирации за бункерите в София гласи, че под стар военен блок в центъра на столицата се крие тайна лаборатория за биологични експерименти с хора от времето на социализма. Слухове се носят, че група приятели са отишли да разгледат и да намерят тази лаборатория, но са изчезнали. Не са намерени абсолютно никакви следи, а само една отворена вентилационна шахта. Говори се, че там се подвизават мутирали създания, появили се след неуспешни експерименти в лабораторията. 

Още няколко разтърстващи публикации