Кой модел iPhone да изберете и защо

20 декември 2022

Ако имате нужда от нов смартфон, е важно да разберете, че има много различни фактори, които трябва да вземете предвид, преди да направите окончателния си избор. Едно от най-важните неща, които трябва да вземете предвид, е бюджета, с който разполагате и оттам да прецените дали не си струва да вземете iPhone втора ръка. Айфоните са наистина смартфони, на които можете да разчитате и това е гарантирано от качеството на бранда Apple. Има много модели, на които можете да се доверите без да се разорите, а и можете да ги намерите на много по-ниска цена от магазин за техника втора ръка. Сред най-добрите модели на бранда са iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max, както и следващия модел iPhone 12, 12 Pro и 12 Pro Max , а много добра тяхна алтернатива са моделите от серията iPhone X.

Кой модел iPhone да изберете и защо?

iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max са от доста време на пазара, което има своите плюсове. Имат най-различни ъпдейти и много фиксове, което е много добре. Те са много добра алтернатива за iPhone втора употреба, тъй като най-новите iPhone-и, които се появиха на пазара тази година са на доста по-високи цени.  

iPhone е най-популярният и печеливш продукт на Apple и това е беспорен факт, който ще остане в историята. С моделите си iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max Apple създаде три нови устройства, които са сред най-успешните iPhone-и, които компанията някога е пускала. Друг фаворит на Apple са смартфоните iPhone X, който бе най-продаваният телефон на Apple, след което бе заменен от iPhone 11 и последващата серия iPhone 12.

Основни разлики между сериите iPhone 11 и 12

Разликите между смартфоните iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max и по-новия модел iPhone 12, 12 Pro и 12 Pro Max не са толкова съществени, но нека ги разясним сега. Основните различния между базовите модели на iPhone 11 и iPhone 12 са:

  • Новият iPhone 12 има по-голям екран
  • iPhone 12 има по-бърз процесор
  • iPhone 12 има по-добра камера то iPhone 11. Той има подобрена система за TrueDepth камера, както и по-добра задна камера. Той разполага с двойна камера с резолюция 12MP.
  • Батерията на моделите на iPhone 12 държи по-дълго време и времето за зареждане е по-малко.
  • По-добър сензор за пръстови отпечатъци имат сериите 12, както и стерео високоговорител вместо моно високоговорител.

Какво е същото в серията iPhone 11?

IPhone 11 се намира по-трудно от iPhone XR и въпреки че вече не е достъпен за закупуване директно от Apple, може да успеете да го намерите при iPhone втора ръка. iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max заемат мястото на iPhone XS и XS Max и отново, те вече не се предлагат чрез Apple, въпреки че може да ги намерите в магазин за техника втора употреба. Ето и параметрите, които не се променят:

  • процесор
  • без 3D touch
  • опции за съхранение
  • софтуер

Всички Apple iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max работят благодарение на един и същ процесор, като iPhone XR, XS и XS Max. Този процесор е чипът A13 Bionic с невронен двигател от трето поколение, който го има и в модела iPhone SE. Трите модела iPhone 11 се предлагат и с едно и също място за съхранение - 64GB, 256GB и 512GB като всички имат microSD. Моделите на iPhone 12 са една идея по-добри и цената им вече не е много по-висока.

Определено си заслужава да се спрете на моделите на iPhone. Те не само изглеждат добре, но и имат много страхотни функции. Най-важното е, че при закупуването на iphone втора ръка можете да получите най-новите технологии, защото по-старите модели винаги ще имат подобни характеристики на най-новите, но ще са на по-ниска цена.

Още няколко разтърстващи публикации